ENRYO

Lectia 7

 

Tehnici de Karate cu membrele inferioare - Keri Waza

 

 

Mae Geri

Armele corpului utilizate: Koshi
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu Dachi, bratele cu pumnii stransi pe langa corp, se ridica genunchiul drept, se basculeaza bazinul catre inainte si piciorul loveste dupa un arc de cerc de jos in sus si apoi revine inapoi ca tras de un resort, dupa care se aseaza pe sol in pozitia initiala. Se aplica la abdomen, piept, testicule si fata.
Varianta - Mae Geri Kekomi
Pozitia de plecare este identica, genunchiul se ridica, iar piciorul care loveste se misca pe o traiectorie rectilinie, avand senzatia ca este "implantat" in tinta.


12345

 

 

Yoko Geri Keage

Armele corpului utilizate: Sokuto
Descrierea tehnicii:
Din Kiba Dachi; mana dreapta in Hikite, mana stanga cu pumnul deasupra genunchiului stang. Piciorul drept, prin glisare, vine in fata piciorului stang, se ridica genunchiul stang care se indreapta catre tinta, imediat se loveste de jos in sus cu Sokuto. Piciorul revine ca tras de un resort, cu genunchiul ridicat, dupa care se aseaza pe sol tot in Kiba Dachi. Se aplica la abdomen, corp, testicule si maxilar.


67890q

 

 

Yoko Geri Kekomi

Armele corpului utilizate: Sokuto
Descrierea tehnicii:
Pozitia initiala este ca si pentru Yoko Geri Keage. Diferenta consta in pozitia genunchiului piciorului care loveste, acesta fiind orientat perpendicular pe directia de lovire. Soldurile se basculeaza in directia loviturii, iar piciorul descrie o traiectorie rectilinie, ca un "piston", dupa care se revine in pozitia initiala ca "tras de un resort." Se aplica la plexul solar, piept, flancuri si trahee.


wertyu

 

 

Mawashi Geri

Armele corpului utilizate: Koshi, Haisoku, Sune (tibia), Hiza
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu Dachi, se ridica lateral piciorul drept, genunchiul este pliat cu calcaiul catre fesa dreapta. Se pivoteaza pe piciorul stang si se loveste sec, pe o traiectorie circulara (plan orizontal) cu o senzatie de "biciuire". Piciorul este tras imediat cu calcaiul in pozitia initiala, dupa care se aseaza pe sol. Se aplica la plexul solar, piept, flancuri, cap si coapse.


ioplk

 

 

Ushiro Geri Kekomi

Armele corpului utilizate: Kakato
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu Dachi, cu piciorul stang inainte, se pivoteaza prin spate de la dreapta spre stanga, genunchiul pliat, se destinde piciorul drept dupa o traiectorie rectilinie, in directia tintei, basculand bazinul. Imediat, piciorul este tras inapoi, odata cu bascularea in sens invers a bazinului si asezat apoi jos. Se loveste in ideea penetrarii tintei. Se aplica la plexul solar, abdomen, testicule si cap.

jhgf

 

 

Ushiro Mawashi Geri

Armele corpului utilizate: Calcaiul (partea din spate) sau talpa piciorului
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu Dachi, cu piciorul drept in fata, se pivoteaza 180 de grade de la dreapta spre stanga, in acelasi timp, piciorul stang porneste, descriind o traiectorie circulara ascendenta. Calcaiul loveste tinta de jos in sus si lateral, in ideea "trecerii" prin tinta, dupa care revine in pozitia initiala. Se aplica la plexul solar si la cap.


dsazx

 

 

Ura Mikazuki Geri

Armele corpului utilizate: Transantul extern al labei piciorului
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu Dachi, cu piciorul stang inainte, se ridica piciorul drept pe o traiectorie circulara, lovind tinta cu transantul extern al piciorului, dupa care piciorul revine in Zenkutsu Dachi (cu piciorul drept avansat). Se aplica la antebrate, incheietura mainii si barbie.


cvb

 

 

Mikazuki Geri

Armele corpului utilizate: Teisoku
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu, cu piciorul stang in fata, se ridica piciorul drept din exterior lovind tinta cu talpa piciorului, dupa care piciorul coboara in Zenkutsu Dachi drept. Se aplica la stomac, piept, cap, antebrat si tibie (blocaj). Se aplica la stomac, piept, cap, antebrat, tibie (blocaj)


nmmk

 

Hiza Geri

Armele corpului utilizate: Hiza
Descrierea tehnicii:
Din Hidari Zenkutsu Dachi, mainile pe langa corp, se ridica genunchiul puternic "pliat", basculand bazinul in directia loviturii, dupa care se revine in pozitia initiala. Se aplica la plexul solar, piept, cap, barbie, flancuri (la Mawashi Hiza)


njbhvg

xdzs

 

 

Mae Tobi Geri

Armele corpului utilizate: Koshi
Descrierea tehnicii:
Din Zenkutsu Dachi, cu piciorul stang in fata, se ridica brusc genunchiul drept la piept, in acelasi timp corpul este propulsat in sus de piciorul stang, care incepe sa se "armeze". Imediat, printr-o miscare de "forfecare", piciorul stang loveste tinta si apoi constituie primul sprijin la "aterizare". Se aplica la stomac, piept, fata


awsedrftgyhu

 

Yoko Tobi Geri

Armele corpului utilizate: Sokuto
Descrierea tehnicii: Din Zenkutsu Dachi, piciorul drept avansat, simultan se propulseaza corpul in sus, genunchii se "pliaza" urmand lovitura, piciorul stang loveste din lateral tinta, dupa care "aterizeaza" intai pe piciorul drept, apoi pe cel stang. Se aplica la plexul solar, piept, gat, cap, tampla


jikomjnh

 

 

Tobi Mawashi Geri

Armele corpului utilizate: Koshi
Descrierea tehnicii: Din Zenkutsu Dachi, cu piciorul stang inainte, se sare catre inainte proiectand piciorul drept (ca pentru Mae Geri), apoi imediat (corpul fiind in aer) se loveste Mawashi Geri cu piciorul stang.
Aterizarea se efectueaza cu piciorul drept. Importanta este utilizarea soldului in timpul efectuarii loviturii. Se aplica la stomac, tample si fata.


bgvfcdxsza

 

 

Ushiro Tobi Geri

Armele corpului utilizate: Calcaiul sau talpa
Descrierea tehnicii: Din Zenkutsu Dachi, cu piciorul stang avansat, se sare prin actiunea piciorului stang. Corpul se roteste in sens anti-orar (in aer). Se loveste cu piciorul stang Ushiro Geri (in aer) si se aterizeaza pe piciorul drept. Se aplica la plexul solar, gat, piept si cap.


aqswdefr

 

 

©2008 Stylex & Co. All Rights Reserved